Gratis verzending Wekelijks nieuwe producten Shop veilig online

3 keer een reden om te kiezen voor vintage sieraden!

Oldenzaal 11 augustus 2023

Noem ze: ” vintage ”/ ” gedragen ”/ ” second hand ” of een ” occasion ”. Eén ding hebben deze woorden met elkaar gemeen, namelijk: een bewuste keuze!

Wij hebben onze passie tot leven gebracht door Mokieno op te richten. Wij geloven namelijk dat wij de wereld een stukje mooier kunnen maken met onze sieraden. Dit zijn niet zomaar sieraden. Het zijn sieraden met een verhaal en juist dat maakt ze zo bijzonder.

Wij geven jou de drie belangrijkste redenen waarom kiezen voor een vintage sieraad een super goed idee is!

1 Door te kiezen voor vintage sieraden draag je bij aan een duurzame wereld. 

Dit is misschien een inkoppertje, maar toch leggen we het even uit. Sieraden worden al eeuwen lang gemaakt en gedragen. Het is net als de kleding die je uitkiest: je laat zien wie je bent. Door de jaren heen veranderen we allemaal van stijl. Onze kledingkeuze wordt anders en daarmee vaak ook onze keuze in sieraden. 

Tja en wat gebeurd en dan met sieraden die mensen niet meer mooi vinden? Die niet meer passen? Die belanden in sieradenkistjes of worden verkocht aan goudinkoop-kantoren. En juist via deze laatste verkrijgen wij gelukkig onze sieraden. Waarom dat geluk is? De sieraden zouden anders gesmolten worden.  Sieraden die nog mooi en goed zijn. Dat is eeuwig zonde! 

Waarom zouden er in de wereld nieuwe sieraden gemaakt moeten worden? wanneer er nog zoveel moois is! Voor nieuwe sieraden moeten mijnwerkers namelijk goud uit de grond halen. Dit delven is fysiek zwaar en gevaarlijk werk. 

Dus wanneer wij jouw droomring of ander sieraad redden van de smeltpot en een tweede leven kunnen geven, draagt dit bij aan een duurzame wereld.  

2 De sieraden dragen een verhaal met zich mee

Het meest bijzondere aan onze sieraden is dat ze stuk voor stuk uniek zijn en allemaal een geschiedenis met zich meedragen, hun eigen verhaal. 

Neem nou een antiek sieraad uit onze webshop. Hierbij kun je eindeloos wegdromen en fantaseren wanneer jij je afvraagt wat de geschiedenis ervan is. Hoeveel dames zouden het sieraad al hebben gedragen? en zou het sieraad speciaal zijn gemaakt voor een feest in 1912? Zijn het speciale erfstukken? Het sieraad heeft misschien wel de eerste en tweede wereldoorlog meegemaakt en is er nog steeds! Dat is toch wel heel speciaal. 

Maar ook dichter bij onze huidige tijd hebben we te maken met sieraden die verhalen met zich meedragen. Neem onze vintage edelsteen ringen. Welke grootmoeder zou dit hebben gedragen? Is het misschien een verlovingsring geweest? en waar komt de ring vandaan, misschien uit Engeland of Italië? 

Vergeet de nieuwe en ongedragen sieraden ook niet. Hun verhaal lijkt nog niet te zijn begonnen, maar eigenlijk is niets minder waar. Wij verkrijgen deze sieraden door ze op te kopen van een juwelier die bijvoorbeeld met pensioen gaat. Deze juwelier heeft deze ringen persoonlijk uitgezocht en met heel veel liefde in zijn/haar winkel gelegd. 

3 De prijs!

Vintage sieraden zijn voordeliger dan nieuwe sieraden. Waarom is dat eigenlijk? Nou dat is vrij simpel om uit te leggen. De kosten voor het delven van goud, het maken van het sierraad, het uurloon van de steenzetter, kosten voor tussenhandelaren etc. zijn allemaal al betaald.  Dat scheelt nogal! 

Al onze sieraden worden door ons persoonlijk uitgezocht. Daarna worden ze nauwkeurig nagekeken door de goudsmid, die ze ook reinigt en polijst. Pas daarna komen ze in de webshop en in onze winkel terecht. 

Filter

Product categorie
Product categorie
Categorie
Categorie
Prijs
Prijs - slider
412750
Materiaal
Materiaal
Product soort
Product soort
Stuur bericht
1
Scan de code
Hoi 👋
Heb je een vraag? Stel hem gemakkelijk en snel aan ons. Dan helpen wij je!